Despre Noi

"Această școală a apărut din dorința de a oferi copiilor un mediu sigur, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, în care să se dezvolte în perioada primei școlarități, convinsă fiind că echilibrul emoțional al unui copil ( ca dealtfel și al unui adult ) este foarte important, chiar definitoriu, în atingerea potențialului maxim de absorbție și procesare a cunoștințelor, adică în punerea temeliei pentru ceea ce va fi performanța școlară și ulterior, performanța individului în societate.

Ca mamă, consider că nevoile emoționale ale copiilor în această perioadă sunt mari și sunt dependente 100% de acțiunile adulților care îi educă (deopotrivă părinți și profesori), pentru că acum, copiii încep să înțeleagă lumea și mecanismele ei, trebuind să învețe să se protejeze de factorii externi care le-ar putea perturba echilibrul emoțional, defocusându-i de la obiectivul lor principal : învățarea ,sub toate formele ei.

Așadar, performanța înseamnă de fapt descoperirea plăcerii de a învăța, de a căuta răspunsuri și de a explora.

De aceea, am creat o școală în care de fapt suntem o mare familie, cu mulți copii, ce sunt învățați nu doar să învețe, ci să se și ajute între ei, să prețuiască adevărul, respectul și toleranța, valori pe care le considerăm esențiale pentru dezvoltarea copiilor. Transmiterea acestor valori, nu se poate realiza decât prin exemplul adulților, copiii învățând nu din vorbe, ci din vibrațiile și comportamentul adulților care îi înconjoară.

Așadar, dacă ne împărtășiți principiile și valorile, vă așteptăm cu mare drag să faceți parte din familia noastră!"

Fondator,
Muhscină Alina Loredana

 

ARTE MARTIALE - CLUB MARINA

SUSPENDAT TEMPORAR

Incurajeaza copilul sa faca primii pasi in Artele Martiale!

Din 2 octombrie 2019, programul cursurilor de Arte martiale va fi in fiecare Miercuri de la ora 17:00 - 18:30

Tarif Andtrenament: 150 RON / luna

 

PIAN PENTRU COPII

Pianul - dezvoltarea simtului artistic, a auzului muzical precum si indemanarea articulatiilor fine.

Studierea unui instrument muzical reprezintă nu doar o bună alternativă la hobby-uri ”mai puțin sănătoase”, ci aduce și numeroase beneficii în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului:

 • stimularea sensibilității auditive;
 • dezvoltarea motricității fine;
 • cultivarea răbdării, a perseverenței și a stimei de sine;
 • stimularea atenției, memoriei și a capacității de concentrare;
 • îmbogățirea culturii generale prin contactul cu muzica clasică.

Coordonator: Ludmila Porcescu

 

MINDLAB PENTRU COPII

SUSPENDAT TEMPORAR

Mind Lab este o metodologie inovativă de dezvoltare a capacitații de gândire precum și a abilităților emoționale și sociale necesare vieții, pornind de la jocuri de strategie.

Experiența jocului este un instrument stimulant extraordinar de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale. Aceasta ne obligă să înfruntăm situații care impun cooperarea și competiția, situații în care pierdem sau câștigăm, situații care ne aduc succesul sau eșecul. În plus, experiența jocului ne consolidează capacitatea de a ne administra și controla emoțiile, de a compensa, de a ne spori hotărârea, perseverența și autodisciplina.

Metoda unică de predare Mind Lab pune bazele multor aspecte ale vieții noastre.

Prin această metodă, copiii își dezvoltă capacitatea de a identifica legături între diferite domenii ale gândirii și activității oamenilor, iar acest lucru le facilitează transferul cunoștințelor și aplicarea lor în alte domenii.

 

CLUBUL DE SAH

SUSPENDAT TEMPORAR

Şahul este unul dintre puţinele instrumente care ajută real la formarea raţionamentului copiilor.Prin practicarea jocului de şah copiii îşi dezvoltă capacitatea de concentrare şi de memorare,îşi măresc foarte mult gandirea logică,imaginaţia,intuiţia şi creativitatea. Pe langă faptul că vor socializa copiii îşi vor forma răbdarea, voinţa, tenacitatea şi mai ales caracterul.

Cercul de șah este susținut și predat de prof.ec.Petcu Anca (fosta vicecampioana la șah) și fondatoare a Scolii de șah pentru copii din Constanța. 

Motto-ul nostru :”Copii mai destepti prin șah!”.

 

ATELIERELE TAMAREI

Cum funcționează roboții? Răspunsul la această întrebare l-am aflat la ora de robotică

13.11.2021

Astăzi copiii au construit prima versiune de robot mobil, care are 2 motoare mari ce pun în mișcare roțile. Și-au folosit dexteritatea și priceperea pentru a îmbina piesă cu piesă conform instrucțiunilor din platforma Lego Education. După ce robotul a fost gata, ne-am aventurat în programarea din brick a robotului. Au învățat robotul să meargă înainte, înapoi, să se rotească, și au combinat mișcările într-un singur program.

16.10.2021

Cum funcționează roboții? Răspunsul la această întrebare l-am aflat la ora de robotică unde am avut invitați doi roboți inteligenți Robot Arm și Gyro Boy . Să-i cunoaștem și noi! Robot Arm este o macara care poate muta obiecte în mod automat fără a fi controlată , poate lua piesele din dreapta sau stânga și are senzori care îi permit să cunoască poziția brațului. Gyro Boy este un robot giroscopic care se echilibrează în mod automat folosind senzorul giroscopic și cele două roți atașate motoarelor exact ca un hoverboard pe care urcăm cu picioarele și în funcție de înclinarea corpului el ne duce înainte , înapoi sau se rotește . Pentru a testa eficacitatea lui Robot Arm copiii au făcut un concurs pe echipe. Câștigătoare a fost echipa care a adunat cele mai multe piese în cutie folosind brațul macaralei . O echipă a folosit partea stângă , iar cealaltă echipă partea dreaptă . Chiar dacă afară a plouat în laboratorul de ROBOTICĂ și INFORMATICĂ a fost multă veselie și distracție. Mulțumim roboților pentru vizită!!!

 

C l i c k   a i c i    p t   v i d e o !

 


09.10.2021

Rapid și cu spor am terminat de aranjat spațiul de lucru pentru a începe construcția Roboților. Acum trebuie să vedem cum putem face să fie funcționale motoarele și senzorii roboțelului.

În ajutor ne vine aplicația Lego Mindstorms Education, care va fi modalitatea noastră de a comunica cu Roboțelul. Alături de profesor am parcurs pașii necesari pentru a instala această interfață și ne-am familiarizat cu ea.


02.10.2021

La prima ședință, copiii au descoperit setul de robotică Lego Mindstorms și au pregătit masa de lucru aranjându-și piesele, motoarele, senzorii și unitatea centrală. Urmează să înceapă asamblarea pas cu pas.

 

MINIBASCHET PENTRU COPII

SUSPENDAT TEMPORAR

Baschetul este astazi unul dintre jocurile sportive cu o mare arie deraspandire in intreaga lume.

Datorira dinamismului, spectaculozitatii si calitatilor pe care le dezvolta, baschetul se bucura si la noi in tara de o larga popularitate, numarul practicantilor fiind in continua crestere. Baschetul, joc sportive de echipa, reprezinta o ramura importanta a activitatii sportive, cu o valoare educationala deosebita.

Minibaschetul contribuie ladesvoltarea armonioasa a copiilor, la formarea unei tinute corecte, la dezvoltarea calitatilor motrice, a priceperilor si deprinderilor, si in educarea pozitiva a trasaturilor de character. In minibaschet exista o serie de reguli principale dupa care or trebui sa se ghideze toti cei care practica acest sport:

 • echipa reprezinta o familie al carui membru esti;
 • scopul jocului nu este sa castigi, ci sa te initiezi si sa te perfectionezi;
 • trebuie sa inveti atat din infrangeri, cat si din victorii;
 • inainte de a stapani mingea, invata sa te stapanesti pe tine insuti;
 • jucatorul din echipa adversa nu-ti este un inamic, ci tovarasul tau de joaca;
 • in sport si la invatatura primele locuri sunt ocupate de cei care muncesc mai mult;
 • victoriile dar si infrangerile, sunt necesare, neobisnuiesc sa avansam in viata ( fii modest si simplu cand castigi, si amabilcand pierzi);
 • un corp fortificat cere o gandire sanatoasa;
 • cel care nu a simtit ce inseamna oboseala, nu va ajunge departe;
 • regulamentul reprezinta o acceptare libera a regulilor de joc – CUNOASTE-LE; ACCEPTA-LE; APLICA-LE.