Grădiniţa „CĂSUŢA CU POVEŞTI” oferă copilului dumneavoastră un program de formare şi educare complex în conformitate cu programul MECI.

Grădinița „Căsuța cu Povești” este instituție de învățământ acreditată prin Ordinul de Ministru 3569/30.03.2009.

Grădinița „Căsuța cu Povești” oferă copilului dumneavoastră un program de formare și educare complex conform Curriculum pentru învățământul preșcolar (3 – 6 / 7 ani), 2008.

Predare intensivă a limbii engleze prin metoda HELEN DORON 

Sediul grădiniţei este o clădire nouă cu 4 etaje (demisol, parter, 4 etaje) situată în apropierea Campusului Universitar. Grădiniţa dispune de curte interioară  nou amenajata cu jucarii de exterior adecvate nivelului de varsta. Curtea gradinitei este inconjurata de pomi fructiferi plantati in anii anteriori chiar de copii.

Aşa cum şi denumirea o spune, am pornit de la ideea de a oferi copiilor un climat cald, familial, asemănător celui de acasa în care, în mod organizat „copiii noştri”să poată creşte, să se poată instrui şi educa, pregătindu-le astfel debutul lor şcolar.
Copilul este un aluat pe care trebuie să îl modelăm cu multă dragoste şi responsabilitate pentru a creea persoane capabile să se integreze într-o societate tot mai complexă şi sperăm, mai bună.

Pe parcursul anului şcolar, avem 2 vacanţe: una de 3 săptămâni în perioada Crăciunului, una de 2 săptămâni în perioada Paştelui.
Grădiniţa de vară funcţionează şi vara în luna iulie, cu activităţi libere, jocuri, plimbări, excursii, tabere.
În luna august grădiniţa este închisă pentru igienizare.

Sediul Grădiniţei

Sediul grădiniţei este o clădire nouă cu 4 etaje (demisol, parter, 4 etaje) situată în apropierea Campusului Universitar. Grădiniţa dispune de curte interioară  nou amenajata cu jucarii de exterior adecvate nivelului de varsta. Curtea gradinitei este inconjurata de pomi fructiferi plantati in anii anteriori chiar de copii.

În spaţiul clădirii funcţionează  Şcoala Primara „Petre Ispirescu” si gradinita . In anul scolar 2018-2019 gradinita functioneaza cu 4 grupe de gradinita. Grupele sunt dotate cu  mobilier adecvat vârstei, mijloace de învăţământ specifice, echipamente audio-video, ce oferă cadrul necesar instruirii şi educării copiilor la un înalt nivel.

Punctele forte ale grădiniței: 

 • Încadrarea cu personal didactic calificat, competent si devotat gradinitei;
 • Numarul redus de elevi la clasa, fapt ce a facilitat procesul de cunoastere adecvata a fiecarui copil
 • 4 săli de grădiniță, luminoase, cu dormitor încorporat, avand mobilier adecvat varstei copiilor
 • Sala de sport/ sala de spectacole

 • Curte spatioasa cu jucarii de exterior
 • Grupuri sanitare pentru copii (baieti/fete)
 • Sala de mese / bucatarie proprie
 • Cabinet medical
 • Cabinet logopedie/psihologie
 • Strategii didactice moderne aplicate
 • Dotarea unitatii cu un  sistem de supraveghere intern (închis)

MISIUNE SI VIZIUNE

Misiunea noastră este de socializare a copiilor preşcolari în vederea integrării şi adaptării cu succes, fără dificultate în activitatea şcolară şi în societate, urmărind obiectivele:

• formarea personalităţii copilului ţinând seama de nivelul său propriu de dezvoltare, de nevoile sale afective şi de activitatea sa fundamentală – jocul.

• asigurarea unui act educaţional de performanţă, care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative, la formarea unor copii sănătoşi , creativi, activi, cooperanţi, care să se adapteze uşor la regimul şcolar şi la orice situaţie de viaţă.

• asigurarea părinţilor ca educaţia copiilor se face într-un mediu sigur prin întărirea parteneriatului cu părinţii

Derivă din nevoile de educaţie, identificate la nivelul societăţii şi al comunităţii încă de la vârsta preşcolară.

Ne dorim să devenim grădiniţa care oferă cele mai bune condiţii din punct de vedere material din zonă, cele mai bune prestaţii educaţionale realizate de educatoare calificate, cu experienţa şi cu dorinţa de a face ceea ce este mai bine pentru copii.

Suntem mulțumiți de gama variată de activități desfășurate în grădiniță, acestea reflectându-se și în evoluția fetiței noastre de când vine la grădiniță.

Una dintre cele mai bune grădinițe întâlnite de noi.

Manghiuc Florin

Apreciez că activitățile efectuate corespund așteptărilor noastre și aduc o îmbunătățire semnificativă în dezvoltarea fetiței noastre.

Consultațiile cu părinții au un rol important și ne ajută să stabilim împreună cu cadrele didactice care sunt aspectele ce trebuie îmbunătățite in educația copilului.

Ilie Steluța

Am participat azi  cu o reală plăcere la activitățile desfășurate la grădiniță și aș dori să remarc în mod deosebit rezultatele vizibile obținute de copii în urma implicării doamnelor educatoare. Mă bucur foarte mult că am luat decizia de a înscrie fetița la această grădiniță.

Alexandroaia Dana