ARTA

„Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost atraşi de culori şi de tainele acestora, deoarece existenţa noastră nu poate fi concepută fără ambianţa colorată a lucrurilor care ne înconjoară. Culoarea dezvoltă primele forme ale personalităţii şi emotivităţii omului, îi stimulează spiritul creator şi exercită o deosebită influenţă asupra sa, provocându-i diferite stări psihice, impresii şi sentimente. Imaginaţi-vă cum ar arăta lumea fără culoare!

Culoarea este viaţă, fiindcă o lume fără culoare ne apare moartă. Aşa cum flacăra creează lumina, lumina creează culorile. Lumina este mama culorilor, iar culorile sunt copiii luminii. Lumina ne dezvăluie, prin culori, sufletul viu al acestei lumi…”

Itten – pictor şi teoretician elveţian

În cadrul atelierului de pictură ne dorim să dezvoltăm creativitatea și imaginația copiiilor prin temele abordate. Metodele de predare sunt proprii dezvoltate în ani de experiență cu copiii. Copiii vor învăța  să măsoare obiectele pictate, să le poziționeze corect în pagină, vor aprofunda diferite tehnici de pictură și combinații de culoare dar cel mai important își vor dezvolta încrederea în ei, în propria minte și mână. Atelierul de pictură se adresează în primul rând copiiilor cu aptitudini artistice,  pasionați de pictură și cu rabdare de a învăța Pe parcursul anului copiii vor experimenta și desenul în cărbune. Așteptăm cu mare drag copiii pasionați de pictură și desen la atelier, pentru a învăța și a ne relaxa pictând.   

Coordonator: MOSUTAN DAFINA