Vizibil pe Orice Model de Telefon Optimizat pt tablete

Fondat in 2007

Sfat Medic

Medicina viitorului este medicina preventiva. Asadar va trebui sa ne educam copii sa aiba un mod de viata sanatos, aceasta insemnand ca trebuie sa acorde o atentie deosebita alimentatiei, odihnei(somnului), igienei si vaccinarilor.

Alimentatia: din alimentatia copiilor nu trebuie sa lipseasca zilnic fructele si legumele (preferabil proaspete, nu pregatite termic) surse reale de vitamine, dar si cate o bucatica de ciocolata pentru a asigura energia necesara celulei nervoase.

Odihna: stiut fiind faptul ca in timpul somnului are loc o procesare intensa a informatiei, consolidarea memoriei precum si adaptarea creierului pentru noi cerinte, este de la sine inteles ca ora de somn trebuie sa reprezinte un reper important in programul zilnic al scolarului. Chiar daca parintii in ziua de azi sunt foarte ocupati si copiii preiau din agitatia celor mari, nu trebuie totusi sa intarziem ora de somn peste ora 22,00 astfel incat cel mic sa aiba timp sa se odihneasca suficient pentru a acumula cat mai multe informatii a doua zi.

Igiena: mentinerea unei igiene corespunzatoare, reprezinta si ea un reper de baza pentru un mod de viata sanatos. Pielea curata este capabila sa distruga microbii patogeni, asadar, copilul trebuie obijnuit cu dusul zilnic si spalatul mainilor cu apa si sapun ori de cate ori este nevoie. Deasemenea trebuie invatat sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, sau daca nu este posibil macar sa se clateasca energic astfel in cat resturile alimentare sa fcie mobilizate si apoi eliminate. Este de preferat ca guma de mestecat sa fie folosita cat mai putin, deoarece contine o serie de compusi toxici pentru organismul copilului si in locul ei copilul sa fie obijnuit sa foloseasca ata dentara si apa de gura.Din ghiozdanul fiecarui copil nu trebuie sa lipseasca pachetul de servetele de unica folosinta. Acestea trebuie folosite ori de cate ori stranutam sau tusim, pentru a evita imprastierea particolelor de saliva raspunzatoare de raspandirea diverselor viroze de sezon sau a altor boli contagioase.

Vaccinarile: nu trebuie ignorate pentru ca atunci cand sunt efectuate corect si la timp feresc copilul de diverse boli grave.

Deasemenea nu trebuie sa uitam ca fiind in perioada de crestere, copii au nevoiu de proteine de buna calitate, indispensabile fiind proteinele de origine animala din lactate, oua, carne slaba, care contin aminoacizi esentiali ce sunt utilizati pentru sinteza proteinelor tisulare.

Tot perioadei de crestere ii corespunde si cel mai mare necesar de vitamina D si Calciu. Si pentru ca vitamina D se sintetizeaza preponderent la nivelul tegumentului sub actiunea razelor solare, copilul trebuie invatat sa petreaca mult timp in aer liber.